Program do zarządzania cateringiem
[dropcap]W[/dropcap]iele firm specjalizujących się w produkcji żywności musi skrupulatnie planować posiłki dla swoich klientów. Dotyczy to szczególnie firm realizujących zamówienia dla szpitali czy stołówek pracowniczych, które muszą realizować posiłki według określonych jadłospisów.
Program dla firmy cateringowej – narzędzie niezbędne do pracy
Bardzo często (zwłaszcza w przypadku szpitali) posiłki dla określonych osób muszą być przygotowywane według ściśle określonych jadłospisów, co niesie za sobą potrzebę rozliczania produkcji oraz końcowych dokumentach żywieniowych. Nie trzeba chyba nikomu nakreślać sytuacji gdy dana osoba otrzymała posiłek nie zgodny z przypisaną dietą, gdyż dieta nie oznacza tylko sposoby na zrzucenie wagi. Wielu ludzi jest uczulonych na dane produkty lub składniki produktów, a pomylenie się choćby w jednym przypadku może mieć katastrofalne skutki.
Program dla firmy cateringowej został tak skonstruowany, aby pilnować określonych ilości posiłków przygotowywanych wg określonych jadłospisów. Dodatkowa możliwość planowania posiłków według kalendarza ułatwia zarządzanie magazynem i stanem produktów. Dodatkowe moduły zapewnią możliwość planowania imprez okolicznościowych oraz obsługę abonamentów tak ważnych w stołówkach.